review :: SEKALI LAGI , cinta itu milik kita :D

Assalamualaikum,
Fuhh semalam aku ajak mama aku tgk wayang citer TRANSFORMERS , angan2 tu nak tgk 3D laa. Aku pon pegi la jitra mall, alih2 citer tu soldout,  tayangan lepas tu lak start lambat dlm kul 3.00 so bajet2 abih dalam kul 5.30 cmtu laa. Mama aku da bising2 ta nak blk lewat, dya kta tgk jela mana yg ada. So aku decide tgk SEKALI LAGI lakonan my fevret actor ever SHAHEIZY SAM SAMAD, LISA SURIHANI, BRONT PALARAE dan MIA SARA NASUHA .  so aku nak review sikit la sal citer ni.

cool ta poster dia? hehehe 


SINOPSIS::

Citer ni berkisarkan hidup si Arman ( SHAHEIZY SAM) yang mengidap penyakit autistik/autisme , so kelakuan dia macam budak budak padahal umur da tua bangka da. Hehehe one day, dia ada g jalan2 kat bandar sorang2 ( bodyguard dia tertidur, so dia jalan sorang2 la ) , tak disangka ada perompak nak merompak dia tapi dia di selamatkan oleh Amy ( MIA SARA NASUHA) ß part ni ta ley blah sb budak kecik boleh lawan perompak! WAKAKAKKA.  Sejak dari hari tu dorang berkawan rapat, segala masalah Arman dia cerita dekat Amy, dan Amy akan bagi nasihat kononnye lah! 

                Bila mama si Amy ni iaitu Sheila ( LISA SURIHANI ) dapat tau yg Amy berkawan rapat gan Arman, dia marah sangat2 dan larang si Amy ni jumpa Arman. Sejak tu Arman sedih sampai sanggup tunggu Amy sambil bawak kepsi kat taman tempat dorang selalu jumpa ( part ni agak sedih la ). Haris ( BRONT PALARAE ) teman lelaki  Sheila, heran la napa si Sheila ni tak suka kat Arman, Sheila pon buka la citer napa dya ta suka Arman. Segalanya terbongkar.

 Siapa Arman? Apa hubungan dia dgn Sheila? Apa akan jadi dekat Amy? Haa kalau nak tau pegilah tgk sendiri , kamonlahh sapot la industri perfileman MALAYSIA braderr! Hahakkk tetiba semangat!

Okey so far aku kasi citer ni 3.5 bintang laaa, sebab aku tgk lakonan Lisa still kayu lagi. Aku tataw napa aku tgk dia agak kayu, ekspresi muka masa dia berdialog tu macam ta bapa kena ada ketika nya, tapi kalau part tgh marah ke, mmg aku salute la sebab nampak tgh marah betoi2. Hero malaya kita si Sam ni lak bagi aku mmg superb la, ta yah pertikai lagi. So far dia bjaya bawak watak budak autistik dgn baik sampai kadangkala aku kesian tgk dia yg inesen sgt tu! Mak dya si Kartina aziz pon berlakon baik punyerrrrr sampai aku menangis la tgk dia sabar je layan Arman ni, budak tecik Mia tu aku ta nak komen, dia pon kecik lagi, tapi mama aku suka dia sb dia nampak bijak dan petah sgt ! hahaha  lagi satu budak ni ckp kimia gan mama lisa dia, macam betul2 anak dengan mak. hehehe!
ni antara pelakon :PP
sorri pic blurrrrrr :D

Tapi aku still ta puas ati ending dia ! aku ta paham ending dia tu ! pelis la, korang kalau g tgk nanti citer kat aku ending tu apa sebenarnya , aku keliru oke ! (sambil nyanyi lagu NURUL-AJAI ) HAHAHA

4 comments:

  1. tgok Sam yg berlakon, smua serbu pawagam kan???hahahaha

    ReplyDelete
  2. wakakakka taw ta pa, suma serbu sb dia laaa :DD strategi marketing :PP

    ReplyDelete
  3. hahaha....jgn jelez..ak da tgk transformer..:P..hehehe..besh kot..nnt tgk la..:D

    ReplyDelete