bahasa kanak - kanak !

assalamualaikum !

kemarin tgh aku sedap2 layan fesbuk ada sorg kanak2 dtg umah aku nek beskal, pastu jerit2 panggil 'TOKYAM.TOKYAM !' (tokyam tu tok aku oke, tok aku glamer d kalangan budak2 ! ) . pastu aku ckp la kt budak tu "tokyam ta dak, dia p mana tataw" budak tu pon tny aku blk 'tokyam p mana? bla bla bla '  (aku ta paham dia ckp apa sebenarnya tu yang tulis bla bla bla ! HAHAHA ! budak tu keep on asking me few question, tapi siyesly aku mmg tak paham apa dia tanya . aku rasa shit gila sebab aku hangguk2 geleng je , padahal budak tu berbuih da explain kat aku dia ckp apa sebab aku asyik "haaaa? apa dia? tak paham?" WAKAKAKA !

budak tu mintak sumting kat aku, tapi aku ta paham so aku jawab je, "ta dak, da abis da."  padahal aku tataw pon menda apa yg dia mintak kat aku, budak tu pon berlalu pergi sambil mulut terkumat kamit maybe dia maki aku kot sebab aku ta paham apa dia kata WAKAKAKAK! then aku cerita la kat mama and tok aku pas dia blk umah, tok aku gelak je la . aku pon heran macam mana tok aku ley paham apa dia ckp, sebab almost everyday budak tu mai umah aku sembang gan tok aku. kadang2 aku bek aku kasi la vitagen kat dia MUHAHAHA !  

budak2 kat kampung aku mmg rapat gan tok aku, antaranya ECAH, DANIAL, YANA N ALIP . yana and alip ni anak sepupu aku, kecik lagi ckp pon ta reti sgt. tapi boleh laa, petang2 mesti panggil tok aku. 
ni yana ! anak sepupu (tadak kena mengena gan article,sb dia ta pandai ckp lagi )


back to our topic, sebenarnya macam mana kita nk paham apa budak tu cakap? siyesly aku mmg ta dpt tangkap apa dia kata maybe sebab aku ta dak adik kecik kot tu yang susah nk tangkap pe budak2 cakap. aku ni anak tunggal haruslah ta dak adik ! budak2 yg banyak cakap ni aku suka sebab ta dak la mandom sangat bila kita tanya dorang lagi pon kita akan rasa alololo cerdiknya budak ni, kecik2 pandai ckp da, tapi klo terlebih ckp mmg annoying gila laa. ada jugak yg diam bila kita tny "adik nama apa? hihi " pastu terus lari p kat mak dia sambil gheyau (nangis) masa ni mmg aku bengang + cuak mana la taw mak dia marah aku "apa hang buat kat anak aku hah? sampai dia gheyau ?" 

okbai !

p/s :: aku suka usik budak2, sampai aku pernah kantoi gan mak budak mana tataw sebab aku buat muka jelik2 sampai budak tu nak nangis! selamat mak budak tu tak marah , siap senyum lagi. WAKAKAKA !





4 comments:

  1. hahahaha...ak pn fail bhs bdak2..hahaha...kekdg jer phm

    ReplyDelete
  2. hahahaha
    aku suka budak2 juga
    tapi kalau yg buas memang aku tension
    :-)

    Keputusan Jom Main Teka - Teki

    ReplyDelete
  3. HEEHEHE...NAPE X BERTUANANG JE TIME TU..SAVE COST..HEHHE

    ReplyDelete