susah sangat ke nak ucap TERIMA KASIH ?

haii,

kadang-kadang kita ta pernah terpikir langsung utk ucap terima kasih kat orang sekeliling kita. kat macek kantin, macik cleaner ke, kawan kawan, ibu bapa, boyfriends , girlfriends, dan sebagainya. sedangkan perkata tu sangat simple dan mudah nak ucap.

pernah ta kita ucap terima kasih utk kawan kita yg susah payah tlg belikan roti utk kita supa kita ta kebulur? walaupun nampak simple, tapi ada jugak manusia yg ta reti2 nak ckp THANK YOU.

pernah ta kita ucap terima kasih kat kawan kita yg susah payah kehulu kehilir cari/belikan apa yg kita nak?

pernah tak kita say sorry kat kawan kita masa ta jawab call dia yg sangat penting? or text dia lepas tu tanya balik kenapa call? sebab tadi ada hal bla bla bla ? pernah?

masing-masing ta pernah. cuba laa ubah sikap kita tu sikit. lepas ni kalau jumpa je macek cleaner yg tlg cuci jamban utk korang cuba say TENKIU MACEK . kan senang.

teheeeee ,

oke laa short entry je utk kali ni, ta larat nak menaip panjang2 , telan ubat batuk tadi so mata pon kuyu jee. aku pon tataw kenapa kalau aku demam susah gila nak lega. kalau lega minggu depan tu mst demam balik. haaiihhh maybe demam rindu org jauh kot. MUAHAHAHA ehhh takk , kiter je asyik igt dia 24jam. dia?

2 comments:

  1. eica ........thanks sebab jadi kawan aku

    ReplyDelete
  2. teheee welkem, thx jugak sb sudi jd member aku :)

    ReplyDelete